EFEX, de English Folk Expo, die plaatsvindt van 13 tot 16 oktober in Bury nabij Manchester, staat dit jaar in het teken van folk uit Vlaanderen. N.a.v. deze speciale focus roepen wij folkmuzikanten en -groepen uit Vlaanderen op om tracks in te dienen voor de samenstelling van een compilatie-cd. De cd zal als promotietool verspreid worden via de EFEX goodiebag, op folk- en wereldmuziekbeurs WOMEX (die een week later plaatsvindt), en zal extra redactionele aandacht krijgen in het internationale magazine fRoots (incl. download).

Werkwijze selectie tracks

Stap 1: open call & aanschrijven van groepen op basis van de eigen releaselijsten op www.muziekarchief.be (komen in aanmerking: recente releases tussen 01/01/2012 en nu, materiaal dat dit jaar nog wordt uitgegeven en al klaar is voor gebruik)

Stap 2: preselectie op basis van playlists en internationale persquotes door een door Kunstenpunt samengesteld comité. 

Stap 3: selectie van 15 tracks door Ian Anderson, folkartiest, radiomaker en redacteur van fRoots.

Deze tracklist zal door fRoots via download worden aangeboden als bijlage bij een artikel over folk in Vlaanderen (publicatie het oktobernummer). De muziek wordt vervolgens door Kunstenpunt op een compilatie-cd geperst voor verspreiding op Efex en Womex 2016.

Hoe je materiaal bezorgen?

  • 3 recente titels in mp3 formaat met referenties (uitvoerders, componist, album & releasedatum, label)
  • een beknopte Engelstalige bio/beschruiving max 700 tekens
  • een speellijst met concertdata van de afgelopen 2 jaar 
  • recente (internationale) persartikels/recensies/quotes

bezorgen aan: katrien@kunsten.be tegen 6 juni 2016.

! Wie materiaal doorstuurt gaat akkoord met verspreiding van de tracks via fRoots en de compilatie-cd. Toestemming van de platenfirma is dus noodzakelijk. 

Meer info: Katrien van Remortel tel 02 274 17 60 mail katrien@kunsten.be