STEL JE NU KANDIDAAT VOOR EEN SHOWCASE OP ENGLISH FOLK EXPO van 13 tot 16 oktober 2016.

De English Folk Expo (EFEX) is een driedaags showcase- en netwerk evenement voor Engelse folk-, roots- en akoestische muziek. De volgende editie vindt plaats van 13 tot 16 oktober 2016 tijdens het Homegrown Folkfestival in Bury, Lancashire dichtbij Manchester. Ieder jaar kiest EFEX 1 internationale partner om diens tradities en muziekgroepen in de spotlight te zetten.

Dankzij de unieke samenwerking tussen Kunstenpunt en Folkforum heeft EFEX voor 2016 Vlaanderen verkozen tot focusregio. Dit houdt ondermeer in dat er tijdens het EFEX/Homegrown festival 3 showcaseconcerten voor Vlaamse folkgroepen worden voorbehouden.

Homegrown is een publiek festival maar voor het professionele luik nodigt EFEX 150 internationale professionelen uit: programmatoren, journalisten, booking agencies,…

Vlaamse groepen die een internationale carrière beogen, krijgen op die manier een unieke kans om zich te presenteren op dit segment van de internationale muziekmarkt. Het kan gezien worden als een investering met een grote kans op return, in de vorm van buitenlandse concerttournees en langdurige internationale samenwerkingen.

Hoe deelnemen?
Om geselecteerd te worden voor één van de 3 showcases kunnen muzikanten en groepen die minstens 1 professioneel full album hebben uitgebracht zichzelf kandidaat stellen. Een klein programmacomité van folkspecialisten zal een selectie maken van 10 groepen. Deze selectie wordt doorgestuurd naar de programmator van EFEX, die de uiteindelijke keuze van drie groepen zal maken.

Voor de selectie zullen verschillende criteria een rol spelen:

  • repertoire met een basis in de Vlaamse muziektradities;
  • artistieke originaliteit;
  • speelervaring of podiumrijpheid van de musici;
  • het internationale potentieel van de groep of het project: de “verkoopbaarheid” maar ook de duurzaamheid’ van het project of de band op internationaal vlak
  • de  ‘ondernemingszin’ van de muzikanten of hun entourage; de professionele omkadering en langetermijnvisie.

EFEX betaalt een kleine concertfee en voorziet je hotelovernachting en de maaltijden op de dag van het concert. Folkforum en Kunstenpunt zetten zich samen in voor professionele ondersteuning op vlak van communicatie en netwerking, en bekijken aanvullende activiteiten bij je deelname (vb. extra showcase tijdens Belgian drink, een workshop, jam sessies, … ) Je groep staat zelf in voor de professionele voorbereiding van de presentatie en draagt financieel zelf bij indien er aanvullende kosten voor de reis en de accommodatie zijn.

Wil je graag een voorstel voor een groep/project indienen? Dat kan via dit online inschrijvingsformulier.
De uiterste datum voor inlevering is 25 december 2015!

Voor meer vragen kan je terecht bij:
Kunstenpunt: Katrien van Remortel katrien@kunsten.be
Folkforum: Melanie Scheys folkforumvlaanderen@gmail.com

Meer info over de samenwerking lees je op de Folkforumwebsite
Info over EFEX/Homegrown Folkfestival: www.englishfolkexpo.com

Partners: Kunstenpunt / Folkforum / EFEX
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap & de Vlaamse Vertegenwoordiging in het Verenigd Koninkrijk.

 

banner partners